Tiramisu owocowe – czas na letni podwieczorek

Mrozy ustały, a mi coraz bardziej tęskno do lata. W związku z tym proponuję na przedsmak wiosny zrobić nam i naszym Szkrabom taki oto podwieczorek…

Potrzebne będzie:

  • 2 serki mascarpone
  • 0,5 l. śmietany kremówki 36%
  • 2 paczki biszkoptów( proponuję podłużne)
  • cukier według uznania

Śmietanę ubijamy z cukrem i powoli dodajemy do serków (używamy do tego miksera, ale na wolnych obrotach). Biszkopty namaczamy sokiem np. porzeczkowym w taki sposób by trochę nasiąkły, ale nie były przemoczone. Następnie na biszkopty układamy masę z mrożonych owoców( miksujemy truskawki z wiśniami, bądź truskawki z owocami leśnymi). Warstw ciasta możemy zrobić tyle, na ile mamy ochotę ja jednak proponuję dwie warstwy biszkoptów. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi, białą czekoladą, albo owocami.

Zapewniam, że po takim deserze nie tylko nasze dzieci, ale i my będziemy w niebiańskim humorze 🙂

Z tego miejsca bardzo dziękuję Marice za super przepis 🙂

Poniżej ciekawa forma podania w szklankach – i nie ma problemu z nakładaniem:

tiramisu_owocowe

Nie ma jeszcze komentarzy

Pozostaw komentarz